h1

Time Magazine op iPad: ontwikkeld met Nederlandse technologie

maandag 5 april 2010

De gelukkige eigenaars van een iPad (waartoe ik mezelf morgen ook kan rekenen als alles volgens plan verloopt) kunnen in de iTunes App Store een digitale versie van Time Magazine downloaden voor 4,99$. In de video hieronder krijgt u een rondleiding in de digitale editie.

De interface van Time Magazine onderscheidt zich van andere digitale magazines op iPad doordat de ‘lezer’ kan kiezen tussen twee types van gebruikerservaring, al naargelang de oriëntatie van de iPad. In portretmode wordt de look & feel van het magazine sterk gevolgd en ligt de nadruk op het lezen van de artikels. In landschapsmode daarentegen wordt een veel visuelere interface gebruikt: zo krijg je de bijvoorbeeld de artikels gepresenteerd als een reeks thumbnails in plaats van de traditionele inhoudstafel. Ook de artikels zelf worden anders gepresenteerd in deze ‘lean back’ mode, waar je eerst slideshows & video’s te zien krijgt. Pas als je terugkeert naar de portretmode, krijg je de mogelijkheid om het hele artikel te lezen.

Van alle digitale magazines op iPad die ik al te zien kreeg, gaat deze Time iPad app dan ook het verste in het verrijken van het magazineformaat met een multimediale ervaring.

Interessant is trouwens dat Time Magazine gebruik maakt van de Nederlandse technologie van Woodwing. Woodwing is een niche speler die al een aantal jaren een geïntegreerde content management oplossing aanbiedt voor tijdschrijftenuitgevers, bovenop Adobe InDesign. Ze hebben die oplossing nu uitgebreid met een ‘publish to iPad’ extensie.

Voor meer informatie over de Woodwing oplossing voor het publiceren van digitale magazines kan u terecht op de blog van Frank De Graeve, die het hele digitale magazine gebeuren van nabij volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: