h1

Le Soir: eerste Belgische krant op iPad

zaterdag 24 april 2010

Le Soir heeft als eerste Belgische krant aangekondigd om in mei een app voor iPad uit te brengen. Het gaat, afgaande op de onderstaande promotieclip, om een upgrade van de bestaande iPhone app die Le Soir momenteel reeds aanbiedt. Le Soir kiest daarmee voor een look & feel die nauwer aansluit bij die van een website, dan bij een fysieke krant – net zoals USA Today dat nu ook doet op iPad.

In “Le Soir HD” zoals de app zal heten zijn advertenties prominent aanwezig – cfr. de Belgacom banner in het prototype. Of Le Soir HD al dan niet betalend zal zijn voor de lezer, wordt niet vermeld.

Ondertussen is het afwachten welke Vlaamse krant als eerste een iPad app zal aankondingen. In een interview eerder deze week laat Christian van Thillo uitschijnen dat als De Persgroep iets op iPad zal doen, het hoe dan ook betalend zal moeten zijn. Wellicht zal De Persgroep eerst afwachten hoe de lancering in mei van het betalend model op het Internet voor De Tijd en L’Echo wordt ontvangen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: