h1

Digitmedia ontwikkelt iPad-applicaties voor De Persgroep

donderdag 29 juli 2010

Vandaag kondigde De Persgroep o.a. op één van hun websites aan dat zij iPad-applicaties ontwikkelen voor al hun krantentitels,

De Persgroep geeft in Vlaanderen Het Laatste Nieuws en De Morgen uit, maar er wordt dus ook gewerkt aan een iPad-versie voor de Nederlandse titels:  AD, De Volkskrant, Trouw en Het Parool. De Persgroep geeft hiermee aan dat digitale kranten op  tablets een belangrijk onderdeel zijn van haar uitgeversstrategie.

Digitmedia werd door De Persgroep geselecteerd als partner die zal instaan voor het design en de ontwikkeling van deze iPad-applicaties op basis van haar expertise in het ontwikkelen van toepassingen voor mobiele en ‘connected’ devices. Het team van Digitmedia bestaat niet alleen uit programmeurs met ervaring in de iOS SDK (het programmeerplatform voor iPhone & iPad), maar ook uit experten in Experience Design: het succes van een iPad-app valt of staat namelijk met de kwaliteit van de gebruikerservaring.

Digitmedia werkt eveneens aan iPad-applicaties voor De Vlaamse Mediamaatschappij (VTM, 2be, JimTV, iWatch, Qmusic) en Besix. Het is daarmee een koploper in België op het vlak van design & ontwikkeling van ‘apps’ voor de succesvolle Apple tablet die vorige week ook in België gelanceerd werd. Er zijn momenteel naar schatting reeds 20.000 iPad-toestellen in gebruik in België.

2 reacties

  1. Ik vroeg mij af of jullie al weten wanneer de app voor de iPad verschijnt om de Volkskrant (van de Persgroep) te lezen


  2. @boudewijn Het werk aan de apps voor de verschillende titels schiet goed op, maar ik laat het aan De Persgroep over om de exacte lanceringsdata te communiceren. Nog even geduld, dus.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: